RSS Feed

Generalitati

      Intocmirea unei sinastrii presupune ca premiza eliminarea unor tipare de judecata. Nimeni nu trebuie sa se astepte la o relatie doar „lapte si miere”, fiindca asa ceva nu exista in realitate. Cuadraturile au un rol bine definit, ele dinamizeaza relatia, provoaca evolutia celor doi si ii ajuta sa scoata la suprafata elementele fragile. Cuadraturile se manifesta diferit, in functie de gradul de educatie, intensitatea afectiunii si momentul intalnirii celor doi. Exista sinastrii cu multe cuadraturi, dar cei doi se inteleg, fiindca au atins un punct de evolutie necesar relatiei. Evident, este de preferat ca numarul conjunctiilor, al trigoanelor si al sextilelor sa il depaseasca pe cel al opozitiilor si al cuadraturilor, dar astrele predispun si omul dispune. Cu cat unul dintre parteneri( sau ambii) este mai evoluat spiritual, cu atat posibilitatea de a atenua impactul cuadraturilor este mai mare. Sa luam, de exemplu, Mercur cuadratura Mercur: cei doi privesc in aceeasi directie si vad lucruri diferite, argumentele lor se ciocnesc, nu au aceeasi maniera de comunicare. Ei pot ajunge la agresivitate verbala sau se pot tolera reciproc, intelegand faptul ca sunt doua personalitati distincte, cu sisteme diferite de gandire. In cazul primei variante, se nasc scandalurile, in cazul celei de-a doua variante, se nasc polemicile, compromisurile, punctele comune.

         Apare frecvent intrebarea:” el/ea este sufletul meu pereche?” Personal, nu cred in ideea de „suflet pereche”, dar cineva poate sa se distinga si sa ne stapaneasca mintea si sufletul mai mult decat altii/altele. Din punct de vedere astrologic, acest lucru poate fi identificat, analizand interaspectele, elementele karmice. Orice conjunctie ( cu exceptia lui Saturn, Pluton) da o mare compatibilitate. Trigoanele ocupa locul doi, iar sextilele locul trei. Interesant este ca opozitiile sunt foarte puternice cand vorbim despre atractie si pot fi benefice cand au loc intre planete personale. Am remarcat din experienta ( si nu numai) ca o conjunctie luna-ascendent, soare-luna, soare-ascendent, venus-marte, sextilele si trigoanele intre venus si venus sau marte si marte sunt foarte bune pentru compatibilitate pe termen lung si atractie.

   Saturn este o planeta grea, lenta si cu impact deosebit de puternic asupra relatiei. In aspecte negative, Saturn aduce crizele, lectiile grele, rigorile, pretentiile, critica, blocajul, cenzura, frustrarea, instrainarea. In aspecte pozitive, aduce durabilitate, devotament, incredere, sfaturi practice, sustinere. Persoana cu Saturn detine „cheia” conflictelor.

         Luna este de o importanta majora in sinastrie. Conjunctia presupune doi oameni care cauta aceeasi ambianta intima si rezoneaza din punct de vedere emotional. Pericolul il prezinta o oarecare inertie. Sextilele si mai ales trigoanele faciliteaza comunicarea emotionala. Opozitia presupune sensibilitati complementare si poate fi un element de atractie, cu un plus de dinamism. Cuadratura, in schimb, creeaza blocaje in exprimarea emotilor, neintelegere, planuri emotionale incompatibile. Luna afectata in sinastrie reprezinta un punct nevralgic. Cele mai puternice cuadraturi sunt formate cu Saturn, Pluton si uneori cu Marte.

         Nodurile Lunare sunt, de asemenea, foarte importante. Orice suprapunee de planeta peste Nodul Sud reflecta o datorie karmica a individului cu planeta fata de cel cu Nodul Sud. Orice suprapunere de planeta peste Nodul Nord exprima un aspect favorabil de prim ordin. De exemplu, eu am Nodul Nord in Balanta, deci Nodul Sud in Berbec. Cineva cu Nodul Nord in Taur, va avea Nodul Sud in Scorpion, etc.

      Pentru o buna reprezentare a relatiei, trebuie intocmita si harta compusa. In acest caz, de exemplu, conjunctiile ( superpozitiile) reprezinta cei mai importanti indici de regasire karmica sau de compatibilitate ( in cazul planetelor: Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte). Cand un numar de cuadraturi este mai mare decat un numar de aspecte favorabile ( conjunctii, sextile, trigoane si chiar opozitii), acesta poate fi un indiciu de compatibilitate redusa. Cuadraturile sunt puternice cand implica planete personale ( mai putin Saturn-Neptun, de exemplu)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: