RSS Feed

Sinastria unor cupluri celebre

  Am vrut sa punctez doar cateva aspecte din sinastriile unor cupluri celebre, fara sa intru in detalii. Am luat in considerare doar planetele personale, axa relationala Ascendent-Descendent si Saturn. Am ajuns la cateva aspecte interesante.

               Paul Newman si Joanne Woodward

    O excelenta combinatie intre Soare si Luna– Soarele lui Paul in conjunctie cu Luna lui Joanne si invers, Soarele ei in conjunctie cu Luna lui, un aspect rar si extrem de bun. Afinitate sufleteasca si complementaritate. Soarele lui ( constiinta, egoul) face conjunctie si cu Mercur si Marte din harta lui Joanne, favorizand comunicarea si planul energetic. Soarele ei este in sextil cu Ascendentul lui, cu Mercur si Venus, in trigon cu Saturn, ceea ce permite manifestarea nestingherita a personalitatii ei. Trigonul lui Saturn cu Soarele este indiciu de relatie lunga si profunda.

In ceea ce priveste planul emotional, Luna lui este in conjunctie cu Venusul ei, o excelenta combinatie pentru exprimarea afectivitatii si vindecarea ranilor sufletesti.

Potrivit unor interpretari clasice, Nodurile Nord in cuadratura indica drumuri spirituale diferite. Iata ca Paul are NN in Leu, iar Joanne in Taur, ceea ce n-a impiedicat urmarea aceleiasi cai de evolutie.

Axa relationala Ascendent-Descendent joaca un rol foarte important in orice sinastrie- o relatie lunga si semnificativa trebuie sa implice Ascendentul sau Descendentul in relatie cu planetele personale din harta celuilalt. Iata ce avem aici- amandoi cu Ascendent in Capricorn, Saturn conjunctie Ascendent (aspect foarte bun pentru longevitatea si rezistenta relatiei), Ascendent conjunctie Jupiter, Venus conjunctie Ascendent. Multe conjunctii, ceea ce este minunat.

    Elisabeth Taylor si Richard Burton-una dintre cele mai furtunoase si longevive povesti de dragoste

    Din nou avem conjunctie intre Soare si Luna. Richard Burton este Scorpion, iar Elisabeth are Luna in Scorpion! Afinitate sufleteasca, echilibru intre yin si yang, refacerea intregului. Invers, Elisabeth are Soarele in Pesti, iar Richard Luna in Fecioara, ceea ce inseamna opozitie, cei doi se completeaza, invata unul de la celalat. Opozitia este indiciu de atractie puternica a contrariilor.

   Cei doi au Ascendentul in trigon in semn de foc- pasiune, entuziasm, initiativa. In plus, Ascendentul lui este in conjunctie cu Venusul ei, nu e de mirare atractia imensa, incarcatura erotica deosebita. Daca ne uitam la cuplul Marte (el)-Venus(ea), vom observa ca sunt in opozitie, ceea ce accentueaza atractia, dar si ideea ca sexul a stat la originea unor dispute.

   Saturn (ea) este in cuadratura cu Soare (el), iar Saturn (el) este in conjunctie cu Luna(ea). Conjunctia dintre Saturn si Luna este puternica si indica o relatie profunda si durabila. Conjunctia indica doua posibilitati- Saturn poate avea o influenta stabilizatoare asupra Lunii, ii poate da sfaturi practice, sincere, ii va echilibra oscilatiile de dispozitii sau poate avea o influenta deprimanta si restrictiva, pentru ca in loc sa incurajeze va critica si ii va judeca mereu slabiciunile. In timp, persoana Saturn poate destabiliza Luna prin depresii prelungite sau cerinte exagerate.

                       John Lennon si Yoko Ono

    Poate nu va vine sa credeti (aproape ca nici mie) dar al treilea cuplu analizat are aceeasi conjunctie intre Soare si Luna. Yoko are Soarele in Varsator, iar John are Luna in Varsator. Atractie profunda si o complementaritate remarcabila.

Soare (el) conjunctie Ascendent(ea). Indicator de compatibilitate si de relatie semnificativa. Ascendentul este atras de Soare pentru ca se poate manifesta liber si expresiv, iar Soarele il admira pe Ascendent si uneori doreste sa ii semene.

Mai avem conjunctie intre Luna si Venus ( armonie intre planul emotional si cel afectiv) si conjunctie Marte (ea) si Venus (el), indiciu de pasiune intensa. In acest caz, ea ar juca mai degraba rolul activ in plan erotic. Dupa cum observam, conjunctiile joaca un rol foarte important in sinastrii.

     Problemele ar putea veni de la Saturn si de la Uranus-in acest caz Saturn (el) este in cuadratura cu Soare si Venus (ea). Invers, Saturn (ea) este in trigon cu Soare si Ascendent (el) si conjunctie cu Luna (el). Iata din nou conjunctia Saturn-Luna! Cu aceste cuadraturi intre Saturn si Soare-Venus, lucrurile nu puteau fi doar lapte si miere. John, dintr-un motiv sau altul, inhiba afectiunea si personalitatea lui Yoko. Cascada de reprosuri este tipica pentru aceasta combinatie. Conjunctia dintre Saturn si Luna da un fel de dependenta emotionala, in acest caz Luna fiind asemenea unui copil care isi gaseste un fel de parinte in celalalt. Cu siguranta, John simtea ca Yoko ii poate echilibra trairile si s-ar fi simtit abandonat sau confuz in absenta acesteia.

     Mercur, planeta gandirii, este si ea implicata in destule cuadraturi, ceea ce inseamna ca nu au gasit mereu calea de comunicare. Mercur (el) cuadratura Soare, Venus, Saturn(ea).

        Uranus aduce tensiunea emotionala si schimbarile bruste- Uranus (el) cuadratura Soare si Venus (ea), Uranus (ea) opozitie Soare si Marte (el). Cred ca s-a pus acut problema independentei, a implicarii, a gasirii echilibrului intre intimitate si libertate. Cine se implica mai mult? Cine renunta? O relatie exploziva si nonconformista (doar este implicat Uranus) cu suisuri si coborasuri, uneori obositoare si incarcata emotional.

                Vanessa Paradis si Johnny Depp

    Am fost foarte curioasa sa aflu ce anume ii tine impreuna de atatia ani.

Vanessa Paradis are Soarele in Capricorn, dar in afara Soarelui, nu mai are nicio planeta in acest semn de pamant. Luna ei este in Rac, Marte si Ascendentul in Scorpion, deci destula apa si profunzime, iar Venus si Mercur sunt destul de active intr-un semn de foc.

Johnny Depp este nativ Gemeni, dar predomina semnele de pamant:), de aici stabilitatea si responsabilitatea de care da dovada.

Soarele ei in semn de pamant este in trigon cu Venus, Marte si Mercur din harta lui, aspecte foarte bune, fiindca indica similaritate in gusturi si valori.

Luna ei in Rac nu este afectata de planetele personale ale partenerului, ba dimpotriva, este in sextil cu Mercur, Venus si Marte, ceea ce inseamna armonie.

Bun, acum fiti atenti! Al patrulea cuplu (ales intamplator) are aceeasi conjunctie Soare-Luna! Soare (ea) conjunctie Luna(el), oarecum el ar fi putin mai sensibil si mai „feminin” in cadrul relatiei, dar nu este neaparat asa. Ascendentele lor sunt in cuadratura, se atrag si se resping, se calca pe bataturi cum se spune, dar cuadratura aceasta adauga „electricitate”. Lunile celor doi se afla in opozitie– in cazul acesta, opozitia amplifica legatura emotionala si am mai punctat acest lucru. Saturn apare din nou intr-o serie de combinatii la prima vedere derutante- Saturn (ea) conjunctie Soare (el), cuadratura Marte; Saturn (el) cuadratura Marte si Ascendent (ea). Aproape orice astrolog ar spune ca stabilitatea relatiei, sentimentul de incredere reciproca sunt puse sub semnul intrebarii. Dupa 13 ani de relatie, cei doi aun hotarat sa faca nunta. Cuadratura Marte-Saturn aduce multa furie, ostilitate si chiar violenta. In acest caz, se pare ca s-au imblanzit reciproc de-a lungul relatiei ajungand sa actioneze in aceeasi directie.

   Interesant este ca in ambele cazuri, cuplul Marte-Venus este in cuadratura si opozitie. Este un aspect ce indica o puternica atractie sexuala, dar Marte tinde uneori sa fie posesiv, gelos sau nerabdator. El vrea sa mentina cu obsesie flacara pasiunii, ceea ce o poate indeparta pe Venus. Uneori atractia nu este simtita de amandoi in acelasi timp.

                       Brad Pitt si Angelina Jolie

     Brad Pitt este nativ Sagetator, dar harta lui dezvaluie amprenta puternica a Capricornului. Nu mai putin de patru planete personale (Luna, Mercur, Marte si Venus) sunt in acest semn de pamant.

   Angelina Jolie este nascuta in semnul Gemenilor, dar are Ascendentul in Rac. Automat Ascedentul ei intra in opozitie cu planetele lui din Capricorn, iar Descendentul ei intra in conjunctie cu aceleasi planete. O relatie intensa si puternica fiindca implica axa relationala Ascendent-Descendent.

    Soarele lui din Sagetator este in trigon cu Luna ei din Berbec, cu Marte tot in Berbec, in conjunctie cu Neptun si cu NN. Aspecte bune ce favorizeaza progresul spiritual, armonia intre yin si yang, empatia.

   Cred ca opozitiile joaca un rol foarte important in cazul lor- sunt diferiti si de aceea se atrag. Simt ca pot invata unul de la celalalt. Avem Saturn (ea) opozitie Luna, Mercur, Venus si Marte (el). Nu este cea mai fericita combinatie si probabil ca Brad se simte controlat si cenzurat de Angelina, dar bine ca Saturn face aspecte si nu ramane impasibil in fata planetelor personale ale celuilalt…Invers, Saturn (el) este in trigon cu Soare si Mercur (ea), de aceea as spune ca el se dovedeste mai benefic pentru echilibrul ei. In general, cel/cea care detine Saturn vine sa stabilizeze emotiile celuilalt si sa incurajeze sau sa sustina.

   Lunile lor sunt in cudratura! S-ar putea sa fie greu sa-si armonizeze tabieturile, nevoile, genul de climat in care vor sa traiasca. Pur si simplu maniera de relaxare a partenerului este diferita. Ea are Luna in Berbec, posibil sa fie uneori isterica, el are Luna in Capricorn, mult mai calm si mai ponderat. S-ar putea sa fie un dialog inflamat, cu reactii precipitate din partea Angelinei. De altfel, cu Luna in Berbec, Ascendent si Venus in Rac, este evident ca Angelina actioneaza sub imperiul emotiilor si ii vine destul de greu sa fie obiectiva si rationala. Cerintele pe care Angelina le impune prin acel Saturn in Rac pot fi uneori extenuante pentru Brad. Nu doar Luna este in cuadratura, ci si Marte, planeta actiunii! Certuri violente, ciocnire de orgolii, usi trantite.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: